Conferința ”Strălucește! Chemarea creștinului la locul de muncă” te așteaptă cu 11 seminarii tematice. Acestea vor avea loc astfel:
- 5 seminarii vineri de la ora 19:00
- 6 seminarii sâmbătă de la ora 14:30
 
 

Vineri, 25 septembrie 2015, ora 19:00


 

„Evanghelia între Mesaj și Milă 1: Principii de aur pentru o Lume modernă” – Costi Filote


”Cu siguranță ai ocazia să te întâlnești din când în când cu Nico? Nu știi cine e? Are principii religioase solide, este mândru de credința lui dar nesigur pe sine și fără argumente solide. Sau te-ai întâlnit cu Mary. Este o colegă drăguță dar…. toți știu că valorile ei nu sunt dintre cele mai înalte.”
Te simţi inconfortabil gândindu-te că ar trebui să ai o discuție despre Dumnezeu cu astfel de oameni. Și totuși, aceștia sunt oamenii pe care Dumnezeu dorește să-i ajutăm. Cum? Vom afla împreună prin discuții și studii de caz reale.

 

„Aptitudinile de management personal utile în viața profesională” – Dana Șerban


Liderii sunt tot mai interesaţi de angajaţi care să posede nu doar abilităţi tehnice specifice postului, ci şi „soft skills” din zona abilităţilor de management personal. Liderii înşişi îşi doresc aceste abilităţi. Reuşesc creştinii, mai mult decât colegii lor, să demonstreze conştienţă de sine, auto-control, rezilienţă, perseverenţă, iniţiativă, adaptabilitate, integritate, management al stresului? Ce resurse spirituale şi socio-emoţionale ne stau la dispoziţie? Cum le putem accesa pentru a ne dezvolta abilităţile de management personal? Vă invităm la un timp de reflecție și analiză personală asupra acestor întrebări și a altora ridicate de dvs.

 

„Antreprenoriat” – Dacian Palladi


Acest seminar își propune să evalueze în ce măsură antreprenoriatul poate fi o cale de luat în calcul de către tinerii creștini din România anului 2015. Vom porni de la opțiunile pre-universitare, apoi universitare; vom analiza statisticile recente din piața muncii; vom prezenta și analiza factorii importanți pentru antreprenoriat în România.

 

„Necesitatea, conceperea şi utilizarea unui buget personal” – Titus Păștean


În cadrul workshop-ului vom încerca să înțelegem: ce este și ce nu este un buget și de ce ar trebui să-l utilizăm în administrarea finanțelor personale; care sunt lucrurile cărora trebuie să le acordăm atenție în conceperea și utilizarea unui buget; care sunt câțiva pași pentru conceperea bugetului. De asemenea, vom face o simulare despre operarea și ajustarea unui buget personal.

 

„Mentorare” – Adiel Bunescu


Când vine vorba de a învăța să Îl urmăm pe Isus în viața profesională, relațiile reprezintă cadrul de formare și de influență pe care am face bine să îl căutam și cultivăm. În acest seminar vom explora necesitatea învăţării de la alţi oameni care sunt înaintea noastră, în parcusul profesional și în urmarea lui Isus. Apoi vom căuta să conturăm pași de acţiune care ne pot conduce spre iniţierea și dezvoltarea unor asemenea relații.
- Cine sunt oamenii care v-au ajutat să deveniți cine sunteți astăzi?
- Cine sunt oamenii de care aveți nevoie să vă ajute să deveniți ceea ce doriți în următorii ani?
- Pe cine din branșa ta poți ajuta să crească spiritual și profesional?
Iată câteva întrebări la care vom căuta să găsim răspunsurile împreună.

 

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, ora 14:30


 

„Evanghelia între Mesaj și Milă 2: Cum să-mi transform biroul într-un amvon” – Costi Filote


Vom discuta și simula eventual, câteva posibilități foarte practice de a influența viețile cât mai multor oameni din jurul nostru. Evanghelia este mai mult decât un mesaj! Care este mediul meu cel mai natural de interacțiune? Care sunt abilitățile mele naturale? Pentru ce mă apreciază oamenii cel mai mult? Posibil că aceste întrebări au de spus mai mult decât credem, în prezentarea Evangheliei.

 

„Aptitudinile de relaționare utile în viața (interrelaţionare profesională) profesională” – Dana Șerban


Cum stăm la capitolul „soft skills” – abilități de relaționare (comunicare, empatie, cooperare, prevenire și rezolvare de conflicte)? Seminarul include analiza modelului trinității în comunicare și lucrul în echipă; interacțiune în exercițiu de grup; auto-evaluare. De asemenea, dorim să ne motivăm unii pe alții în dezvoltarea acestor abilități care ne pot ajuta să fim o mărturie mai bună la locul de muncă.

 

„Creștinul, munca și banii” – Dacian Palladi


Vom identifica versetele biblice cu impact puternic în viața creștinului, atunci când este vorba de muncă și de bani. Apoi, vom analiza versetele în relație cu actualitatea socio-economică românească și globală. Vom identifica limitele şi importanţa banilor în viaţa creştinului.

 

„De ce să fiu integru?” – Daniel Gheorghe


Iată câteva din credințele românilor despre ce înseamnă să fii integru în studiul Result Development realizat în perioada 2010-2014 pe 1616 participanţi din toată ţara:
· O persoană cinstită are multe de pierdut în ziua de azi – 86,99%;
· Hoţul neprins e negustor cinstit – 59,96%;
· Una e să furi un ou şi alta e să furi un bou – 58,37%;
· În ziua de azi, nu poţi să fii imparţial – 84,19%;
· Nu poţi să fii corect cu toată lumea – 84,05%;
· Sunt dispus să fac mici compromisuri pentru a obţine rezultatele dorite – 90,69%.
Într-o lume lipsită de moralitate și integritate, creștinii sunt chemați să fie sare și lumină. Vă invit ca împreună cu Iosif, omul lui Dumnezeu din cartea Geneza să răspundem la întrebarea: De ce să fiu integru? De asemenea, vă propun să experimentăm ce înseamnă să fim integri mereu, indiferent de urmări. Să venim pregătiți să abordăm și să împărtășim probleme reale care ne testează și ne întăresc integritatea.

 

„Un șef după inima lui Dumnezeu” – Laurențiu Gușu


Se investește mult în formarea liderilor în companii și biserici, iar acesta este un lucru bun. În cadrul acestui seminar vom încerca să aflăm cum se împacă rolul de „șef” ‒ cu responsabilitățile și privilegiile sale ‒ cu modelul de om care poartă chipul lui Hristos. Tot aici vom atinge și noțiunea de context toxic moral.

 

“Nu sta! Învață și aplică!” – Mircea Cirt


Sunt lucruri care se pot și trebuie delegate. Pregătirea continuă nu se află pe aceasta listă. Am învăţat să învăţăm și învăţăm continuu. Dumnezeu a pus în fiecare om un dar special. Identificarea este rezultatul cercetării consecvente. Multiplicarea darului este așteptarea lui Dumnezeu de la noi. La treabă!

 

 
 
Poți participa la un seminar de vineri și la un seminar de sâmbătă. Locurile sunt limitate!
Te rugăm să bifezi seminariile la care vrei să participi.

Dacă întâmpini dificultăți în completarea acestui formular, te rugăm să ne contactezi.
telefon: 0745 866 646, 0732 533 934
e-mail: contact.straluceste@gmail.com

Câmpurile însoțite de * sunt obligatorii

Seminariile de vineri la care s-au ocupat locurile:

- „Antreprenoriat” – Dacian Palladi

- „Aptitudinile de management personal utile în viața profesională” – Dana Șerban


Seminariile de sâmbătă la care s-au ocupat locurile:

- „Aptitudinile de relaționare utile în viața (interrelaţionare profesională) profesională” – Dana Șerban

- „Evanghelia între Mesaj și Milă 2: Cum să-mi transform biroul într-un amvon” – Costi Filote


Mulțumim! Ne vedem vineri!
Facebook
straluceste.oscer.ro